Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Καθ'οδόν προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία




Λίγες λεπτομέρειες μόνο απέμειναν για να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 32.000 θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (αποτελούμενη τους κυρίους Πατούλη, Καφαντάρη, Μουράτογλου, Δανιηλίδη και Μπίρμπα) συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και συζήτησαν το σχετικό θέμα.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως «η αναπληρώτρια υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η προκήρυξη για τις θέσεις θα εκδοθεί το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το προσωπικό εντός Απριλίου. Η δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των 32.000 θέσεων θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ».
Σημειωνεται ότι 2.239 οι θέσεις που προβλέπονται για τους δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκ των οποίων 272 θέσεις για το δήμο Αλεξανδρούπολης, 141 για το δήμο Ορεστιάδας, 14 για το δήμο Σαμοθράκης, 55 για το δήμο Σουφλίου.
Να επισημάνουμε ότι στο πρόγραμμα αυτό δεν περιλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών (θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη), ενώ στην εν λόγω προκήρυξη θα συμπεριληφθούν ειδικές φόρμες οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις δημοτικές αρχές και θα περιγράφουν το αντικείμενο απασχόλησης των ωφελούμενων καθώς και το παραγόμενο έργο.
Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και θα ορίζει τις προθεσμίες και τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος του Οργανισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχουν όσοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ( για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα)
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Οι θέσεις είναι πεντάμηνης διάρκειας με διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού.

Πηγή: e-evros.gr

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Διαύγεια)