Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ανατροπές στα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας

Τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στον δήμο της Ορεστιάδας ανακοινώθηκαν σήμερα από το Πρωτοδικείο επιφυλάσσοντας εκπλήξεις στους κορυφαίους συνδυασμούς και συγκεκριμένα σε αυτόν της κ. Γκουγκουσκίδου και στου Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

 Οι νέες εξελίξεις έχουν προκαλέσει σύγχυση στους κόλπους των παρατάξεων καθώς αναμένεται να προκαλέσουν αλυσιδωτή αντίδραση και στην κατανομή των εδρών. 

Σημειώνεται πως τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών είναι αυτά που τοιχοκολλήθηκαν στο πρωτοδικείο και βάση αυτών θα συσταθεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου 

Τα αποτελέσματα των εκλογών διαμορφώνονται ως εξής:

 Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας (Κώστας Ζαλουφλής) 2,66% – 528 ψήφοι

 Δυναμικά Μπροστά (Παναγιώτης Σιανκούρης) 5,17% – 1027 ψήφοι 

Δημοτική Επαναφορά (Χρήστος Καζαλτζής) 8,16% – 1622 ψήφοι 

Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι Μας” (Σάκης Παπανδρέου) 10,88% – 2.162 ψήφοι

 Δήμος Ορεστιάδας “Τόπος Να Ζω” (Μαρία Γκουγκουσκίδου) 22,87% – 4.545 ψήφοι (σ.σ. το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει 4.593 ψηφοδέλτια) 

Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή (Βασίλης Μαυρίδης) 50,26% – 9.989 ψήφοι (σ.σ. το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει 9.941 ψηφοδέλτια) 

Με αυτές τις εξελίξεις η παράταξη του κ. Μαυρίδη “ανοίγει την ψαλίδα” από το ποσοστό που έδινε το Υπουργείο Εσωτερικών κατά 0,24% που μεταφράζεται σε 48 ψηφοδέλτια και δίνει ελπίδες για την παράταξη του κ. Παπανδρέου να πάρει μια ακόμη έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο 


πηγή: radioevros.gr

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Διαύγεια)