Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Εξαιρετική η διαχείριση της υπόθεσης των 2 Τούρκων από τις ελληνικές αρχές.

Σκηνικό τεχνητής κρίσης προσπαθούν να δημιουργήσουν Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας με παραπλανητικούς τίτλους για θρίλερ σχετικά με τους δυο Τούρκους αξιωματικούς που φέρονται να έχουν συλληφθεί στην Ορεστιάδα και να εμπλέκονται άμεσα στην απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαιριού στην Τουρκία. Μάλιστα συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών θυμήθηκαν και που βρίσκεται η Ορεστιάδα και έσπευσαν να “ξετρυπώσουν” πληροφορίες, πράγμα που δεν κατάφεραν.

Οι αρχές – και καλώς – δεν δίνουν απολύτως καμία πληροφορία, τα στόματα είναι σφραγισμένα και δεν έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής το παραμικρό για το που κρατούνται και τι απέγιναν οι δυο Τούρκοι. Επισήμως διαψεύστηκαν και οι μη διασταυρωμένες πληροφορίες ότι τους κρατά η ΕΥΠ με την κυβέρνηση και τις αστυνομικές αρχές να κρατούν επτασφράγιστο μυστικό την τοποθεσία κράτησης. Το μόνο που λέγεται είναι ότι “είναι σε ασφαλή χώρο”.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια (ίσως και δεκαετίες) που μια τόσο σημαντική υπόθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε σοβαρό πρόβλημα με τη γειτονική Τουρκία, τυγχάνει ενός τόσου προσεκτικού, μυστικού και σοβαρού χειρισμού. Φυσικά αυτό δεν ικανοποιεί τους δημοσιογραφικούς κόρακες κάποιων ΜΜΕ που χρόνια τώρα μπέρδευαν το ρόλο τους και έπαιζαν με τη φωτιά μεταδίδοντας πληροφορίες που μη σοβαροί κρατικοί μηχανισμοί (και παρακρατικοί), διοχέτευαν.

Ακόμα και τοπικά όπου όλοι οι δημοσιογράφοι έχουμε τις τοπικές μας πηγές, τα στελέχη της αστυνομίας δεν δίνουν το παραμικρό προς τα έξω. Το μόνο που έχει επιβεβαιωθεί και από τοπικές πηγές είναι ότι το περιστατικό των δυο είναι πραγματικό και … στοπ! Καμία άλλη πληροφορία δεν δίνεται ενώ ακόμα και τα ίδια τα στελέχη δεν έχουν αναλυτική ενημέρωση.

Το μόνο θρίλερ λοιπόν που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι αυτό που περνούν κάποια ΜΜΕ στην Αθήνα που ψάχνουν τρόπο να δημιουργήσουν με το ζόρι κρίση για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά παιχνίδια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

"Με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζεται ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο".

Πηγή:alexpoli.gr

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Διαύγεια)