Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κοινές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις με την Τουρκία, στον Έβρο, ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας από τη Σμύρνη


Οι κοινές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Έβρο, συζητήθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, στη συνάντηση που είχαν σήμερα (8/3) στη Σμύρνη, για το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το σχέδιο κοινής δράσης στον ποταμό, που σχεδόν κάθε χρόνο προκαλεί τεράστιες καταστροφές εξαιτίας των πλημμυρών στις παραποτάμιες περιοχές και των δύο χωρών, αναμένεται να εξειδικευτεί και να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

“Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας για απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Νταβούτογλου.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πέραν των παρεμβάσεων στις οποίες μπορούν να προχωρήσουν οι δύο χώρες τον ποταμό-σύνορο, απαιτείται να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και με τη Βουλγαρία, καθώς η ανεξέλεγκτη αποδέσμευση υδάτων από τα φράγματά της, είναι η κύρια αιτία των καταστροφών μεγάλης έκτασης που επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε χρόνο.
Συμφωνία και για δεύτερη γέφυρα στη δίοδο Κήπων-Υψάλων

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε και τη συμφωνία με την Τουρκία για την κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας στη δίοδο Κήπων-Υψάλων.

e-vertigo.gr

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Διαύγεια)