Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Μέχρι 7 Ιουλίου τα μηχανογραφικά

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έως την Τρίτη 7 Ιουλίου καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από την αρχή της προθεσμίας οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση).Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ (τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου) και έως τις 7 Ιουλίου θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ. Αναλυτικά:Από τις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

 Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό:

-Θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

-Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).

-Μέσα στην προθεσμία, δηλαδή μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

Επόμενος σημαντικός σταθμός για τους υποψήφιους, η ανακοίνωση των βάσεων μετά τις 20 Αυγούστου.
 Ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται η πτωτική πορεία των βάσεων λόγω της χαμηλότερων σε σχέση με πέρυσι επιδόσεων των υποψηφίων στην πλειονότητα των μαθημάτων, αλλά κυρίως στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

πηγή: methorios

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (ert.gr)