Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας, τώρα!








Μήπως δεν πιστεύετε στις δυνατότητες και τις ικανότητές σας. Ήρθε η ώρα να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας!

Γνωρίστε αυτό που είστε: Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και ο τρόπος που επιλέγουμε να την προβάλλουμε στους ανθρώπους γύρω μας είναι πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή μας. Πάρετε μολύβι και χαρτί και καταγράψτε τα προτερήματα και τα ελαττώματά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε ποια είναι τα ταλέντα σας και οι ικανότητές σας, ώστε να βρείτε σε ποιους τομείς μπορείτε να έχετε μεγαλύτερες επιτυχίες. Πώς αξιολογείτε τον εαυτό σας και τι νομίζετε ότι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς; Μόλις κάνατε το πρώτο βήμα για την αυτογνωσία!
Αποδεχτείτε τον εαυτό σας: Στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Οι άνθρωποι είμαστε ατελείς και όταν μπορέσετε να το αποδεχτείτε, τότε θα μπορέσετε να δείτε τα ελαττώματά σας και να τα διορθώσετε. Η αυτοπεποίθησή σας θα δυναμώσει και ίσως ανακαλύψετε καινούργια ταλέντα και ενδιαφέροντα!
Εκφραστείτε ειλικρινά: Μην προσπαθείτε να κρυφτείτε από τον ίδιο σας τον εαυτό. Εκφράστε ειλικρινά αυτό που νιώθετε. Η ειλικρίνεια μας ανακουφίζει και νιώθουμε πιο δυνατοί με τον εαυτό μας.
Αφήστε πίσω τις αρνητικές σκέψεις: Συχνά μπορεί να κριτικάρετε τον εαυτό σας προτού καν προσπαθήσετε για κάτι! Μήπως έτσι όμως βάζετε εμπόδια στον εαυτό σας και τον υποτιμάτε; Αμφισβητείστε τις αρνητικές σκέψεις, αλλιώς θα απογοητεύεστε συνέχεια.
Δεν μπορείτε να πετυχαίνετε πάντα: Η επιτυχία προβάλλεται ως ένα κοινωνικό στερεότυπο με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε σε κάθε αποτυχία, ακόμα κι αν δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτήν. Δεχτείτε την αποτυχία και προσπαθήσετε να μάθετε από αυτήν. Κανείς δεν μπορεί να πετύχει τα πάντα, μην το ξεχνάτε!
Μην κάνετε συγκρίσεις: Αν δεν αποδεχτούμε την διαφορετικότητά μας, τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας, τότε θα πληγώνουμε την αυτοπεποίθησή μας συγκρίνοντας τον εαυτό μας με ανθρώπους που φαίνεται να τα καταφέρνουν καλύτερα. Βρείτε τα χαρίσματά σας και αγαπήστε τη μοναδικότητα που έχετε! Δεν είναι διαγωνισμός η ζωή.
Φτιάξετε μια λίστα επιτυχιών: Πάρετε χαρτί και μολύβι και γράψετε τα θετικά χαρακτηριστικά και τις ικανότητές σας. Σημειώστε τις επιτυχίες σας και κολλήστε τις στον καθρέφτη για να σας ανεβάζει τη διάθεση.
Ανακαλύψετε τις δυνατότητές σας: Πάρετε την παραπάνω λίστα και κάνετέ την μια δυναμική φόρμα που θα καταγράφετε νέες ικανότητες και επιτυχίες κάθε εβδομάδα. Βρείτε επιτυχίες στην καθημερινότητά σας και αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας!
Το μυστικό
Το “τέλειο” είναι εχθρός της αυτοπεποίθησης. Το να θέτετε υπερβολικά υψηλά κριτήρια ή στόχους στον εαυτό σας ή και στους άλλους είναι συνήθως ένας καλός τρόπος να νιώσετε απογοήτευση. 
Πηγή: www.omorfamystika.gr της Βίκυς Χατζηβασιλείου

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Διαύγεια)