Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Άμεσα πρέπει να καταβάλλει αποζημίωση σε επιχειρηματία ο δήμος Ορεστιάδας





Απορρίφθηκε αγωγή του δήμου – Κέρδισε το δικαστήριο για το αναψυκτήριο στις Καστανιές ο επιχειρηματίας Στέλιος Κασπαρίδης
Νέα δεδομένα δημιουργεί η δικαστική απόφαση με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή αποζημίωσης που είχε καταθέσει ο δήμος Ορεστιάδας κατά του επιχειρηματία – ενοικιαστή του αναψυκτηρίου στις Καστανιές Στέλιου Κασπαρίδη και η ικανοποίηση μερικώς των οικονομικών απαιτήσεων του επιχειρηματία κατά του δήμου Ορεστιάδας. Με την δικαστική απόφαση ο δήμος πρέπει να καταβάλλει 52.000 Ευρώ αποζημίωση στον κ. Κασπαρίδη και μάλιστα 25.000 Ευρώ άμεσα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, ο επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα να ανοίξει και πάλι την επιχείρησή του.
Με τη δικαστική απόφαση, εκτός του ότι ο δήμος θα πληρώσει μετρητά και μάλιστα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, αναδεικνύεται ότι έχει χάσει και χιλιάδες Ευρώ από τα ενοίκια από τις 9 Ιουλίου του 2012 όπου και αποφάσισε να προχωρήσει στο σφράγισμα της επιχείρησης.
Το ενοίκιο που ο επιχειρηματίας Στέλιος Κασπαρίδης κατάβαλε κάθε μήνα και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του το κατέβαλε χωρίς καθυστερήσεις ήταν το ποσό των 2.920 Ευρώ.
Η δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνεται ο επιχειρηματίας αποτελεί μόνο το ένα μέρος της υπόθεσης.
Το άλλο έχει να κάνει με την υποβάθμιση της περιοχής σημείου αναφοράς όλου του Έβρου.
Η εικόνα σήμερα στις όχθες του Άρδα στις Καστανιές είναι απογοητευτική.
Αντί να βλέπεις νεολαία, λεωφορεία τα οποία μετέφεραν εκδρομείς απ’ όλη την Ελλάδα, επισκέπτες από την Τουρκία, εφήβους στα πρώτα τους ερωτικά σκιρτήματα, συναντάς ερημιά και αποξένωση.
Εκεί όπου τα βράδια της άνοιξης και ειδικά του καλοκαιριού αργούσε να ξημερώσει . . . τώρα φοβάσαι να πλησιάσεις.
Δυστυχώς ο τόπος όπου προσέφερε στον Έβρο και στο δήμο Ορεστιάδας και οικονομικά μάλιστα, πλέον έχει «ζωή» μόνο τις ημέρες της συνάντησης νέων.

 Πηγή: Θράκη Νέα

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Διαύγεια)