Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Ενδεχόμενη εξαπάτηση του κοινού, στο όνομα του ΚΕΘΕΑ

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ.), φορέας στον οποίο υπάγονται τα Θεραπευτικά Προγράμματα Κιβωτός, Ιθάκη, Έξοδος, Παρέμβαση, Στροφή, Διάβαση, Νόστος, Αριάδνη, Εξέλιξις, Εν Δράσει, Πλεύση, Ανάδυση, Εξάντας, Οξυγόνο, Mosaic, Πρόγραμμα Άλφα, ενημερώνει ότι κυκλώματα επιτηδείων εκμεταλλεύονται κατά σύστημα την ευαισθησία του κοινού στο θέμα των ναρκωτικών και εξαπατούν τους πολίτες συγκεντρώνοντας χρήματα, δήθεν, για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού και των Θεραπευτικών του Κοινοτήτων.
Τα κυκλώματα αυτά έχουν επινοήσει ποικίλους τρόπους για να εισπράττουν χρήματα εκ των οποίων οι συνηθέστεροι είναι:
1) η πώληση περιοδικών αγνώστου προελεύσεως με θέμα τα ναρκωτικά, «έργα λαϊκής τέχνης», εικόνες, κεριά στο δρόμο, σε σπίτια, σε υπηρεσίες, καταστήματα και εταιρείες,
2) η δήθεν οικονομική ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ή κάποιας Θεραπευτικής Κοινότητας, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου,
3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στη πραγματικότητα είναι δωρεάν κ.α.
Το ΚΕΘΕΑ- ΚΙΒΩΤΟΣ (Συμβουλευτικό Κέντρο Θράκης), το μόνο κέντρο απεξάρτησης στην Αλεξανδρούπολη, για μία ακόμη φορά προειδοποιεί το κοινό και εφιστά την προσοχή του για την αποφυγή εκμετάλλευσης και απάτης από τα κυκλώματα αυτά. Ενημερώνει, επίσης, ότι σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για την ενίσχυση των Θεραπευτικών του Προγραμμάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.
Παρακαλείται το κοινό να μην ενδίδει στις κρούσεις των επιτήδειων. Όσοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φορείς επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του ΚΕΘΕΑ με δωρεές ή χορηγίες, μπορούν να αποταθούν στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Φορέα, στα τηλέφωνα 210 9241993-6 ή να καταθέσουν χρήματα στο Λογαριασμό Δωρεάς του ΚΕΘΕΑ στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 117/296002-85.
Για το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
Αλεξανδρούπολη: 25510 89595, 84690
Καβάλα: 2510223131-34
Κομοτηνή: 2531097842
Ο Λογαριασμός Δωρεάς του Προγράμματος ΚΙΒΩΤΟΣ στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι: 215/296415-53.

 Πηγή: Θράκη Νέα

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (ert.gr)